background-image

Kooktips voor het pH-wonderdieet

Het aannemen van het pH-wonderdieet manier van leven betekent het veranderen van uw benadering van eten en koken. Veel mensen maken de overgang gemakkelijk, maar voor anderen maakt het pH-wonderdieet dat ze het vreemde terrein van verse groenten en vegetarische eiwitbronnen betreden.

Er is een eindeloze levering van alkaliserende recepten in de pH-wonderdieet boeken en online. Je zult nooit zonder maaltijd ideeën komen te zitten als je de tijd neemt om elke week naar nieuwe recepten te zoeken. Hoewel de maaltijden en methoden in het begin onbekend kunnen zijn, zullen ze met de praktijk een tweede natuur worden.

pH-wonderdieet manier van eten

Veel mensen die beginnen met het pH-wonderdieet manier van eten weten niet waar te beginnen. Hun diëten bestonden voornamelijk uit verpakte voedingsmiddelen, vlees en andere zuurvormende keuzes. Hoewel het oké is om deze voedingsmiddelen af en toe te eten, behoort de overgrote meerderheid van hun recepten en maaltijdkeuzes nu tot het verleden.

Dit kan in het begin overweldigend lijken, maar eigenlijk hoef je maar 10 recepten te vinden die je lekker vindt en die je goed kunt maken. Dat is echt alles wat de meeste gezinnen en individuen gebruiken. Als je maar twee of drie recepten uitprobeert, raak je snel op het programma uitgekeken. Probeer elke week een paar nieuwe recepten uit en bouw je "portfolio" van alkaliserende maaltijden op tot je 10 maaltijden hebt die jij en je gezin graag eten.

De lijst van alkaliserende voedingsmiddelen

Bekijk de lijst van alkaliserende voedingsmiddelen, en noteer welke voedingsmiddelen u en uw gezin al lekker vinden. Probeer dan meer recepten te vinden waarin deze smaken en texturen zijn verwerkt. Het zal voor je gezin veel gemakkelijker en plezieriger zijn om zich aan te passen als je begint met voedingsmiddelen die ze al lekker vinden, dan wanneer je ineens tofu, boerenkool en paardenbloemwortel introduceert.

Een van de eerste recepten die je moet proberen is een alkaliserende bouillon. Er zijn veel variaties, maar in principe wordt de bouillon gemaakt van alkaliserende groenten en gedestilleerd water. De bouillon bevat veel noodzakelijke mineralen en kan helpen de pH-waarde van uw lichaam te herstellen. Het bevordert de inwendige reiniging van alle weefsels en organen van het lichaam. Deze bouillon kan worden gebruikt als basis voor complexere soepen, of het kan worden geserveerd als voorgerecht voor elke maaltijd.

Veel fans van het pH-wonderdieet vertrouwen op sappen om hun lichaam te helpen reinigen van overtollige zuurgraad. Er zijn veel populaire sap recepten en ze zouden een goede aanvulling zijn op je nieuwe manier van eten. De sappen kunnen worden geconsumeerd als een snel ontbijt of een snack ergens gedurende de dag. De meeste kunnen in een blender worden gemaakt, dus je hebt geen dure sapcentrifuge nodig.

Recepten die ze lekker zullen vinden

Als je kinderen thuis hebt, maak je je misschien zorgen over het vinden van recepten die ze lekker zullen vinden. Er zijn veel vegetarische kookboeken voor kinderen die kunnen worden aangepast voor het alkalische dieet door bepaalde groenten te vervangen. Veel smakelijke vruchten zoals appels, frambozen en aardbeien staan op de alkalische lijst. Zoete aardappelen, die een favoriet zijn van veel kinderen als ze ze eenmaal geprobeerd hebben, zijn sterk alkaliserend voedsel en zijn goed voor de wintermaanden. In de zomer zijn selderij en andere verse groenten een heerlijk tussendoortje en kunnen worden gedipt in zelfgemaakte hummus of een dip gemaakt van mayonaise en citroensap.

Met een beetje oefening en onderzoek zal het maken van alkaliserende maaltijden een tweede natuur worden voor u en uw gezin.

Ph-dieet