background-image

Diabetes en het pH-wonderdieet

Diabetes is de op twee na belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Nog huiveringwekkender is dat het de eerste doodsoorzaak bij kinderen is. De stijgende percentages zwaarlijvige in dit land hebben ook geleid tot stijgende percentages diabetes type II (ook wel ouderdomsdiabetes genoemd). Vandaag de dag wordt 1 op de 12 volwassenen getroffen door deze ziekte. Dit betekent dat meer dan 16 miljoen mensen deze aandoening hebben, waarvan er 6 miljoen ongediagnosticeerd rondlopen en zich niet bewust zijn van hun gevoelige insulinetoestand.

Type II-diabetes ontstaat door toenemende veroudering, zwaarlijvigheid, slechte voeding, veel stress en gebrek aan lichaamsbeweging. Al deze aandoeningen zijn terug te voeren op één bron ... hoge zuurtegraad. Een te zure levensstijl en voedingskeuzes hebben een negatieve invloed op de gezondheid, wat blijkt uit de snel stijgende diabetescijfers in het land.

Diabetes is een oude aandoening

Het is al duizenden jaren bekend en toch is het pas vandaag een epidemie geworden. Een deel van het probleem is dat de aard van diabetes een mysterie is, zelfs voor goed opgeleide volwassenen. Mensen begrijpen niet wat insuline in het lichaam doet en hoe de insulinemetabolisme de gezondheid beÏnvloedt. Zelfs de huidige medische wetenschap heeft een aantal misvattingen over de ware aard van de aandoening.

Zo geloven velen in de medische wereld dat zwaarlijvigheid de oorzaak is van diabetes. Zwaarlijvigheid is echter een gevolg van een verhoogde consumptie van complexe koolhydraten en eenvoudige suikers. De hoge consumptie van deze producten (die gemaakt zijn van de verzurende voedingsmiddelen suiker en verwerkte tarwe) leidt tot een hoge zuurtegraad in het lichaam. Het lichaam probeert met de toename van afvalzuren om te gaan door vet te gebruiken om het zuur te neutraliseren. Het vet wordt dan opgeslagen als bescherming voor de cellen in het lichaam.

Men gelooft ook dat insuline nodig is

Men gelooft ook dat insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel in het lichaam te reguleren. De term "insuline-afhankelijk" is in de jaren 1950 in het leven geroepen om de indruk te wekken dat spieren en vet insuline nodig hebben om glucose (de suikers die ontstaan door het eten van koolhydraatrijk en suikerhoudend voedsel) op te nemen. Huidige studies tonen echter aan dat veel verschillende dingen in het lichaam glucose transporteren. Cellen hebben glucose nodig voor hun celademhalingsproces. Het lichaam zorgt ervoor dat de cellen dat krijgen, ongeacht de hoeveelheid insuline die aanwezig is.

Insulineresistentie, een voorloper van type II diabetes, wordt veroorzaakt door een zeer zure levensstijl en zure voedingskeuzes. Het komt voor in de lever, spieren en vetcellen. Een teveel aan cafeÏne, chocolade, suiker en koolhydraten stimuleert deze lichaamsorganen en -weefsels. Wanneer het lichaam wordt gestimuleerd, beginnen de cellen hun glucose af te geven en dit leidt tot de verhoogde bloedsuikerspiegel die mensen zien wanneer ze hun bloedsuikerspiegel testen. De lichaamscellen zijn ongeorganiseerd en de zeer zure toestand kan leiden tot een groot aantal problemen zoals vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, remming van de afgifte van glycogeen uit de lever, en de remming van de vetverbranding.

Over stimulering van de lichaamsweefsels

Over stimulering van de lichaamsweefsels door zure voedingsmiddelen kan veel schade aanrichten, en diabetes type II is slechts een symptoom van een zure levensstijl. Om het lichaam weer in balans te brengen, moet u alkaliserende groene groenten, groene dranken en goede vetten in uw dieet opnemen. Plantaardige eiwitten uit granen en peulvruchten helpen ook de vorige homeostase van het lichaam te herstellen. Het pH-wonderdieet omvat een evenwichtig plan om met uw lichaam te eten, in plaats van ertegen. Met de toepassing van de principes van het dieet, is het beheersen en voorkomen van diabetes een eenvoudige kwestie van alkalisch eten en leven.

Ph-dieet