background-image

Dagwaarde auto

Als je de artikelen op deze website al goed hebt gelezen, dan weet je ook dat je auto verschillende waarden heeft die berekend kunnen worden en dat deze waarden ook weer van invloed zijn op de hoogte of de laagte van de premie die je moet betalen voor je autoverzekering bij je autoverzekeraar. Zo zijn er nieuwwaarden, cataloguswaarden, maar dus ook de dagwaarde van de auto. In dit artikel vertellen we je graag alles over de dagwaarde van een auto en wat de consequenties hiervan zijn en wat het dus precies betekent.
Eigenlijk is de dagwaarde van de auto heel gemakkelijk uit te leggen: het is het bedrag dat de auto op dat moment waard is. De dagwaarde van de auto kan dus letterlijk per dag verschillen, als je morgen schade rijdt aan je auto, dan is de dagwaarde morgen minder dan vandaag. En daarom houdt de autoverzekeraar hier ook rekening mee bij het afsluiten van de autoverzekering en het bepalen van het bedrag voor de hoogte van de premie die je moet betalen.

Verschillende factoren

Maar waar is de dagwaarde van een auto dan nog meer afhankelijk van? Het zijn verschillende factoren van de auto, zoals de leeftijd, maar ook de accessoires van de auto en de kilometerstand. Dat is uiteraard ook logisch: hoe meer kilometers je hebt gereden, hoe minder de dagwaarde van de auto wordt. Bij het aanschaffen van een auto, maar ook bij het in de gaten houden van je eigen auto is het goed om in de gaten te houden wat de dagwaarde van de auto is.
Er zijn een hoop vergelijkingssites op internet waarbij je het kenteken van de auto kunt invoeren en vervolgens komt er dan een bepaald bedrag uit wat de dagwaarde is van de auto. Vaak staat er bij deze berekeningen dan ook direct het bedrag dat je ongeveer zou moeten betalen voor de autoverzekering maandelijks. En je kunt dan ook direct vergelijken, omdat het een objectieve berekening is, omdat je dan per autoverzekeraar ziet wat voor bedrag je zou moeten betalen qua verzekering maandelijks.

Dagwaarde berekenen

De berekening van de dagwaarde van je auto zou ook wel lichtelijk kunnen verschillen per website waar je de berekening maakt of in ieder geval per autoverzekeraar, maar uiteindelijk zal het bedrag van de dagwaarde wel ergens in de buurt komen. Wat verstandig is: bereken de dagwaarde van een auto eerst en bekijk deze dagwaarde eerst op het internet, zodat je dadelijk niet een miskoop hebt met het kopen van een auto, waarbij de dagwaarde van de auto veel lager is dan je in eerste instantie dacht toen je de auto besloot te kopen.
Als je het van tevoren hebt berekend, dan kun je ook gemakkelijker de auto kopen, omdat je precies weet wat de dagwaarde is en ook omdat je precies weet welk bedrag je maandelijks gaat betalen qua verzekering, omdat je ook dat bedrag al hebt berekend. Dat zijn weer de grote voordelen die er zijn van je goed voorbereiden en zo dus ook artikelen lezen op deze website.

dagwaarde auto