background-image

Autoverzekeraars vergelijken

Zodat je zeker weet dat je een juiste keuze maakt en zodat je ook weet wat je te wachten staat als je besluit je autoverzekering te annuleren, op te zeggen. Op deze website is gelukkig veel meer informatie te vinden als het gaat om de verschillende autoverzekeraars en het afsluiten van je autoverzekering, maar dus ook het annuleren van je autoverzekering en het betalen van je premie en overige kosten die bij het afsluiten en annuleren van een autoverzekering komen.

Eigen risico en WA autoverzekering

Bij het afsluiten van een goedkope, maar goede autoverzekering komen een hoop dingen om de hoek kijken die je wellicht in eerste instantie niet helemaal had bedacht of waar je toch over heen had gekeken. Op deze website komen gelukkig alle onderwerpen aan bod die te maken hebben met het afsluiten van je autoverzekering, zodat je goed voorbereid je autoverzekering kunt afsluiten. In dit artikel bespreken we de onderwerpen eigen risico en de WA autoverzekering en hoe het hierbij precies zit.
Het eigen risico bij een zorgverzekering bijvoorbeeld is gebruikelijker dan kiezen voor het eigen risico bij een WA autoverzekering. Hoe werkt eigen risico in het algemeen eigenlijk? Bij het afsluiten van een verzekering kun je kiezen voor eigen risico. Dit houdt in dat je een bepaald bedrag voor je eigen risico neemt. Mocht je dan schade oplopen en bedraagt deze schade duizend euro, maar is jouw eigen risico een bedrag van achthonderd euro, dan wordt de eigen risico eerst gebruikt en daarna pas de overige kosten, die worden dan betaald door de verzekeraar.

Bedrag dat je zelf betaalt

Dit houdt in zo'n geval in dat jij dan die achthonderd euro zelf moet betalen, omdat het je eigen risico bedraagt en dat die tweehonderd euro en daarna alle kosten worden verhaald op de verzekeraar. Bij het afsluiten van een WA autoverzekering is het dus ook mogelijk om een autoverzekering met eigen risico af te sluiten, maar hoe dit precies zit vertellen we je uiteraard graag. Simpel gezegd: eigen risico is het gedeelte van de autoverzekering dat je zelf moet betalen als je een autoverzekering hebt afgesloten.
Het leuke hieraan is dat het ook weer verschilt per autoverzekeraar. Zo zijn er bepaalde autoverzekeraars die geen eigen risico hanteren. Dit houdt in dat je nooit een bedrag voor je eigen risico kunt nemen. Het voordeel van een bedrag voor eigen risico nemen, is dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor je autoverzekering, ook lager uitvalt, omdat jij als verzekerde meer risico durft te nemen. Dit is dus ook van invloed op de hoogte of laagte van de premie die je dient te betalen.

Soms verplicht eigen risico

Maar er zijn ook autoverzekeraars waarbij je soms een bepaald verplicht bedrag aan eigen risico hebt. Het voordeel hiervan is dus dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt bij deze autoverzekeraars vaak lager uitvalt, omdat deze verzekeraars je al verplichten een bepaald bedrag voor eigen risico te nemen. Het bedrag voor dit eigen risico hoeft in ieder geval nooit zo hoog te zijn, zodat je altijd een heel groot risico moet nemen. Bij veel autoverzekeraars kan dit bedrag tussen de honderddertig en honderdvijftig euro liggen voor je eigen risico.
Het voordeel bij alle autoverzekeraars is dat er vaak heel veel verschillende autoverzekeringen zijn. Het gaat dan vooral om de soorten autoverzekeringen, maar vaak kun je wel kiezen tussen meer dan honderd verschillende autoverzekeringen. En door deze verschillen zijn er dus ook een hoop verschillen qua eigen risico. Meestal variëren deze bedragen van nul euro eigen risico tot en met zevenhonderdvijftig euro aan eigen risico.

Misschien is het verstandig voor je zelf om in ieder geval te bepalen hoeveel eigen risico je zou willen hebben als bedrag bij het afsluiten van je autoverzekering. Op basis van deze eigen keuze kun je het altijd meenemen in de overweging als je het gaat vergelijken bij verschillende autoverzekeraars. Dan moet het uiteindelijk helemaal goed komen met het eigen risico dat je zou willen afsluiten bij jouw WA autoverzekering.

autoverzekeraars-vergelijken