background-image

Cataloguswaarde auto

Bij het afsluiten van een goede autoverzekering bij een bepaalde autoverzekeraar, dan komen er altijd een hoop vragen bij kijken, maar er komt ook iets anders de hoek om kijken. Namelijk het berekenen van bepaalde waarden rondom en van je auto, zoals het berekenen van de nieuwwaarde of de dagwaarde van de auto, maar ook de cataloguswaarde van de auto. In dit artikel vertellen we je graag hoe je de cataloguswaarde van je auto berekent en wat de cataloguswaarde eigenlijk precies is.
Als je een auto gaat aanschaffen, dan kost deze auto een bepaald bedrag, dat is de waarde van de auto die je aanschaft. Dit bedrag wordt ook de cataloguswaarde genoemd bij de aanschaf van de auto. Zo heeft elke auto in Nederland een bepaalde cataloguswaarde. Dit is ingevoerd, zodat je precies weet wat de waarde van de auto is en deze waarden ook kunt vergelijken met andere auto's die je eventueel zou willen aanschaffen.

Cataloguswaarde belangrijk

Eigenlijk is de cataloguswaarde van de auto heel belangrijk, omdat de autoverzekeraar uiteindelijk rekening houdt met het bedrag van de cataloguswaarde. Zo weet de autoverzekeraar hoeveel de auto nog waard is en op basis hiervan wordt ook de premie berekend. Hoe hoger het bedrag van de cataloguswaarde dus, hoe hoger de premie die je moet betalen. Maar hoe bereken je dus de cataloguswaarde?
Op internet zijn er een hoop systeempjes en applicaties te vinden waarbij je de cataloguswaarde van je net nieuw aangeschafte auto kunt berekenen, maar ook vaak in overleg met de autoverzekeraar kan het bedrag van de cataloguswaarde van de auto naar voren komen. Daarom is het dan ook goed om bij kopen van een auto goed de cataloguswaarde in de gaten te houden en deze waarde altijd te berekenen of hier in ieder geval naar te vragen als je de cataloguswaarde van de auto nog niet hebt berekend.

Gemakkelijk berekenen van cataloguswaarde

Maar zoals gezegd: op internet is het gemakkelijk en snel mogelijk om de cataloguswaarde van de auto te berekenen. En dit scheelt uiteindelijk weer veel werk als je besluit een autoverzekering af te sluiten en met deze gegevens en de bedragen van de cataloguswaarde, maar ook de bedragen van de dagwaarde en de nieuwwaarde, naar de autoverzekeraar stapt om een autoverzekering af te kunnen sluiten met een laag bedrag wast betreft de premie. Mocht je nog meer vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via deze site.

Cataloguswaarde auto