background-image

Kapperswasbak

Als je naar de kapper gaat, dan kun je er soms voor kiezen om je haar daar te laten wassen. Vaak wordt het dan door de mensen al thuis gewassen, zodat het haar direct geknipt kan worden.
Tegenwoordig is het steeds vaker zo dat de haren ter plekke gewassen moeten worden en dit is dan vereist vanwege hygiëne, maar ook omdat men dan de meest geschikte producten voor je haar kan gebruiken, waardoor het eindresultaat ook beter zal zijn. In steeds meer zaken kun je er ook voor kiezen om een hoofdmassage tijdens het wassen te nemen. Dit werkt heerlijk ontspannend en je haar wordt dan gewassen en tevens met speciale middelen behandeld.

Hoe werkt een kapperswasbak

Het wassen van het haar in een kapperszaak wordt gedaan bij en in een kappers wasbak. Een kapperswasbak is een wasbak waar je het hoofd in moet leggen wanneer je haar gewassen kan worden. Je zit of ligt in een heerlijke stoel met je hoofd achterover in de kappers wasbak. De stoel en de kappers wasbak kunnen beide zo op maat ingesteld worden, dat je een aangename zitpositie hebt. Soms heeft men ook nog speciale kussens die tussen je nek en de kapperswasbak worden gelegd, zodat je meer ontspannen kunt liggen.

Kappers wasbakken in twee soorten

Er zijn een aantal soorten kappers wasbakken, zoals:

  • Vaste kapperswasbakken. Dit is een wasbak die vast op de plaats staat. In de moderne zaken heb je tegenwoordig meestal een aparte washoek of wasgedeelte. Hier staan dan een aantal stoelen met kapperswasbakken, waar het hele wasgebeuren zich afspeelt. Na het wassen kun je dan direct geknipt en behandeld worden.
  • Mobiele kapperswasbak. Dit is een wasbak die verplaatst kan worden. Deze wasbak wordt vooral door thuiskappers gebruikt en in de kapperszaken waar men bijvoorbeeld door ruimtegebrek geen apart wasgedeelte heeft en de kapperswasbak steeds naar de plek gereden wordt waar het nodig is.

De kranen van een kapperswasbak

De kranen van een kappers wasbak zijn vaak uitneembaar en dit wil zeggen dat ze aan een lange slang vastzitten die uitgenomen kan worden. Zo kan de kapper of kapster overal gemakkelijk bij waardoor je haar op alle plekken gewassen kan worden. De temperatuur van het water is eigenlijk altijd wel aangenaam en constant omdat er met goede mengkranen wordt gewerkt.

Kapperswasbak