background-image

Verschillende leenvormen

Zoals u hier al op de website kunt zien en vinden zijn er een hoop leenvormen. Hoogstwaarschijnlijk bent u daar zelf ook al een tijdje bekend mee. In dit artikel lichten wij graag een aantal leenvormen toe en geven wij hier een korte samenvatting van. Elke vorm van lenen en een vorm van een lening zal hier ook uitgebreid worden besproken in aparte, verschillende artikelen.

Voor- en nadelen lenen

Mocht u dus in dit artikel over een bepaalde leenvorm meer informatie willen. Dan kunt u dat vinden op deze website en staat er veel meer informatie over een bepaalde leenvorm en kunt u ook altijd meer informatie aan ons vragen én kunt u ook nog eens de voordelen en nadelen vinden van elke leenvorm. Omdat wij deze nadelen en voordelen goed hebben uitgelicht per leenvorm speciaal voor u.

Persoonlijke lening

De bekendste leenvorm die iedereen eigenlijk wel kent en ook zeker bekend mee is, is natuurlijk de persoonlijke lening. U krijgt een bedrag en u betaalt dit bedrag terug volgens een vastgestelde termijn. Bijvoorbeeld binnen zes maanden, twaalf maanden of zelfs langer, bijvoorbeeld vierentwintig maanden. Natuurlijk betaalt u per maand dan een beetje rente erbij. Maar de termijn staat in ieder geval vast en kan dus niet worden veranderd.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet is dit echter anders. Aan de naam van de lening hoort u waarschijnlijk al dat dit krediet of deze lening kan doorlopen en dus ook doorlopend is. De termijn staat niet vast, maar het bedrag wat u van tevoren als eerst krijgt natuurlijk wel. Daarna betaalt u rente plus een vast bedrag per maand terug. Maar als u denkt na twee maanden dat u weer geld nodig hebt. Dan kunt u het terugbetaalde bedrag weer opvragen en loopt het krediet dus eigenlijk altijd door.

Echter zitten er een hoop gevaren vast en bij het doorlopende krediet. Zeker als mensen niet heel goed met geld om kunnen gaan. Dan zijn er een hoop risico's. Naast deze twee belangrijkste en bekendste vormen van lenen, zijn er nog een hoop andere vormen van lenen. Zoals een autofinanciering, het leasen van een auto, een hypotheek uiteraard, spaarrente, kredietrente en nog een aantal andere vormen van lenen. Al deze vormen van lenen zullen uitgebreid in een achtergrondartikel worden besproken op deze website inclusief de voordelen en nadelen van de vorm van lenen.

Verschillende leenvormen