background-image

Uw lichaam

Het is onzin om voor alle mensen ter wereld eenzelfde manier van werken met betrekking tot gewichtsverlies voor te stellen. Ieder lichaam is namelijk uniek en zal anders reageren op een bepaald dieet of een bepaalde manier van bewegen. Het mooiste voorbeeld is terug te vinden in de eetgewoonten van verschillende mensen. Er zijn personen die alles kunnen eten wat los en vast zit zonder ook maar een gram bij te komen en er zijn mensen die van één bakje friet al meteen in gewicht toenemen. Het is met andere woorden belangrijk om er achter te komen op wat uw lichaam het beste reageert.

Lichaamsbeweging

Neem nu bijvoorbeeld de impact van lichaamsbeweging. Het is algemeen bewezen dat het menselijk lichaam nood heeft aan een bepaalde hoeveelheid lichaamsbeweging en dan nog het liefst op regelmatige basis, maar het effect dat die lichaamsbeweging veroorzaakt kan aanzienlijk verschillen van persoon tot persoon. Bij de ene is lichaamsbeweging bijvoorbeeld voldoende om enkele kilo's kwijt te raken terwijl dat bij anderen slechts een hulpmiddel is om in combinatie met een streng dieet het nodige gewicht te verliezen. Dit is één van de meest voorkomende voorbeelden die duidelijk maakt dat we niet alle lichamen zomaar over één en dezelfde kam mogen scheren.

Ziekte

Dat brengt ons meteen bij een tweede belangrijk onderwerp, want wat als u bijvoorbeeld lijdt aan een bepaalde ziekte? Is het dan nog wel mogelijk om een dieet te volgen om lichaamsgewicht te verliezen en hoe zal uw lichaam reageren op deze extra inspanningen? Voor mensen met kanker heeft het lichaam bijvoorbeeld dagelijks heel wat energie nodig om zich tegen de kanker te kunnen blijven verzetten. Wanneer u dan ook nog eens een dieet gaat volgen kan het zijn dat dit enkele vervelende problemen met zich mee kan brengen. Wanneer u lijdt aan een bepaalde ziekte is het daarom steeds aangewezen om eerst te raden te gaan bij een arts alvorens een bepaald dieet op te starten.

Dagelijkse energiebehoefte

Verschillende mensen die te maken hebben met overgewicht proberen het op de kortst mogelijke manier te bestrijden. Helaas wil dit vaak zeggen dat ze zichzelf als het ware uithongeren om toch maar één of meerdere kilo's kwijt te raken. Houd er rekening mee dat deze vorm van vermageren enkele aanzienlijke nadelen met zich meebrengt. Door uzelf uit te hongeren zorgt u er voor dat uw lichaam niet meer over voldoende energie zal beschikken om te voldoen aan de dagelijkse behoeften.

Niet alleen uw fysieke kracht zal er aanzienlijk op achteruit gaan, eveneens mentaal zult u te lijden hebben onder de situatie. Daarnaast hebben dergelijke drastische maatregelen in principe helemaal geen zin. U kunt het misschien enkele dagen zonder eten volhouden, maar op een bepaald punt zult u toch opnieuw moeten beginnen eten wilt u niet tussen vier planken eindigen. Van zodra u opnieuw gaat eten zult u merken dat de kilo's er even snel terug aankomen als ze er zijn afgegaan en dan zijn al die dagen vol honger en zonder energie eigenlijk voor niets geweest.

Ook met welk dieet u de beste resultaten zult bereiken is afhankelijk van persoon tot persoon. De ene persoon zal bijvoorbeeld positieve resultaten boeken met een caloriearm dieet terwijl de andere aangewezen zal zijn op een koolhydraatdieet. Het is niet steeds mogelijk om op voorhand al uit te kunnen maken welk dieet voor u het beste zal zijn. Vaak vergt het enige inspanning om hier achter te komen en is het bijna een kwestie van gewoon uitproberen. Voor welk type dieet u uiteindelijk ook kiest, kies voor een dieet dat zijn doeltreffendheid al heeft bewezen. De teleurstelling achteraf zou anders wel eens aanzienlijk groot kunnen zijn.

Uw lichaam

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com