background-image

Private leasen

Als je op zoek bent naar een auto, maar niet direct de financiële middelen beschikbaar hebt om er een te kopen, kan private leasing een optie zijn. In veel gevallen kan private leasen zelf goedkoper zijn dan een auto kopen, ook als de vergelijking gemaakt wordt met een jonge occasion. Bij private leasing heb je de keuze uit veel verschillende soorten auto's. Hierdoor is het mogelijk om voor elke situatie de passende auto te vinden. Als u nu op zoekt bent naar een ruime gezinsauto, een kleine boodschappenauto of iets ertussenin, met private leasing is dit allemaal mogelijk. Doordat je bij private leasing een vast bedrag per maand betaalt, komt u niet verrassingen te staan. U weet altijd precies wat u per maand betaald en de kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn bij het leasecontract inbegrepen. U kunt in elke plaats in Nederland leasen, zo kunt u ook private leasen in Utrecht.

De voordelen van private leasen

Zoals genoemd brengt private leasen verschillende voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat u precies weet hoe lang u aan het contract gebonden bent. Vaak worden deze contracten tussen de 1 en 5 jaar afgesloten zodat u precies weet waar u aan toe bent. Buiten de gebruikerskosten zoals brandstof, wasstraat en verkeersboetes zit alles erbij inbegrepen. Diensten die bij de kosten inbegrepen zitten zijn onder andere motorrijtuigenbelasting, banden vervangen, reparatie en onderhoud, Europese pechhulp en vervangend vervoer. Verder geeft private leasen u een goed kosteninzicht. U weet vooraf wat uw kosten zullen zijn en u wordt niet verrast door overige kosten. Verder heeft u geen spaargeld nodig voor de aanschaf van een auto, omdat u een vast bedrag per maand betaalt voor uw auto.

Gevolgen leasecontract

Naast de vele voordelen die private leasen met zich meebrengt zitten er wel voorwaarden aan het afsluiten van een contract. Ten eerste moet u rekening houden met het feit dat er kosten gebonden zitten aan het vroegtijdig verbreken van het private leasecontract. Daarnaast zitten er ook kosten verbonden wanneer er meer kilometers gereden worden dan afgesproken. Verder blijven uw schadevrije jaren behouden, maar kan de no-claim korting vervallen.

Keuze voor private leasen

Wanneer u kiest voor private leasen zijn er verschillende partijen waar u terecht kunt. Om de juiste keuze van bedrijf te maken, is het verstandig om de verschillende partijen af te wegen. Zorg er altijd voor dat de afspraken duidelijk zijn en op papier staan, dit voorkomt problemen achteraf. Een van de bedrijven waar u terecht kunt voor het leasen van een auto is Garage van der Wind.

Garage van der Wind

© 2023 deBesteGids.nl