background-image

Loopbaancoach

Iedereen stelt zich wel eens de vraag of hij/zij de goede studiekeuze heeft gemaakt en daaraan gekoppeld ook de beste beroepskeuze heeft gemaakt. Loopbaancoaching kan je daarbij helpen. Een professional kan je immers deskundig advies geven over je loopbaan. Waar liggen je talenten en worden die talenten ook aangesproken in je beroep- of studiekeuze. Een loopbaancoach kan je daarbij helpen.

Loopbaancoaching is nog een vrij ongekend begrip. Wat kan het voor jou betekenen? Daarom een overzicht van wat loopbaancoaching precies inhoudt. Behalve gesprekken over de loopbaan kunnen er ook gesprekken gevoerd worden met de coach over beroepskeuze en studiekeuze.

Loopbaanadvies

Loopbaanadvies is geschikt voor iedereen die vragen heeft over zijn loopbaan, zijn persoonlijke groei, carrière en carrièrekansen, promotie en promotiekansen, overplaatsing naar een andere afdeling, hogere ambities nastreven, ander werk willen, zoeken en vinden. Als deze aspecten kunnen met een coach besproken worden.

Loopbaancoaching is vooral belangrijk om je toekomst te bepalen op je werkvloer. Hiervoor moet je een aantal vragen eerlijk beantwoorden. Sta je iedere dag op met tegenzin op om naar het werk te gaan? Leef je van weekend tot weekend of van vakantie tot vakantie? Wat zijn mijn drijfveren? Zou ik mij graag omscholen of heb ik spijt van mijn beroepskeuze? Samen met je loopbaancoach moet je deze vragen overlopen.

Loopbaandoelen

Heel belangrijk in dit proces is het ontdekken van je kansen en talenten. Misschien moet je op dit ogenblik een job uitoefenen waarin je talenten niet of onvoldoende tot zijn recht komen. Wees ervan overtuigd dat iedereen zijn kwaliteiten heeft maar je moet ook de kans krijgen om die te ontdekken. Een loopbaancoach contacteren kan je daarbij helpen.

Samen kan je ontdekken welke talenten je hebt en welke werkomgeving het best bij je past. Belangrijk daarbij is ook om je profiel te bepalen. Wat wil ik in de toekomst bereiken? Wil ik verder doorgroeien in mijn job of ben ik tevreden met mijn huidige werksituatie? Zit er genoeg uitdaging in mijn huidige job? Allemaal vragen om samen te overlopen met je coach.

Loopbaancoach tips: vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek

We hebben het al eens gehad over het feit dat je nerveus kan zijn voor een sollicitatiegesprek. Daardoor loop je tevens het risico dat jij je eigen doelstellingen vergeet. Die doelstellingen zijn belangrijk voor jou om ook uiteindelijk de keuze te maken of je bij de organisatie en op de functie past. Bereid daarom thuis vast de vragen waar jij graag antwoord op wilt hebben. Voorbeelden:

1. Hoe is deze functie ontstaan?
2. Zijn er eventuele doorgroeimogelijkheden?
3. Hoe is de teamsamenstelling?
4. Zou ik een rondleiding kunnen krijgen?
5. Waar willen jullie als bedrijf staan of gezien worden over 5 / 10 jaar?
6. Kan je een voorbeeld geven over hoe jullie omgaan met de ontwikkelingen uit de markt?
7. Hoe werken de afdelingen samen?

Op het moment dat je deze vragen stelt, laat je ook zien dat je echt interesse hebt en nieuwsgierig bent naar het bedrijf, de visie en de mensen erachter. Zo kom je er ook achter of er een duidelijke klik is, weet je wat je in de toekomst kan verwachten qua doorgroeimogelijkheden en of ze makkelijk meegaan met de markt (stabiel?).

Met deze hernieuwde inzichten van je eigen talenten en mogelijkheden kunnen er grote carrière kansen ontstaan voor je zelf in de toekomst.

Loopbaancoach