background-image

Aanbod hypotheken

Als je een huis wilt kopen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het aanbod aan hypotheken. Hoeveel wil je maximaal lenen en wat kun je lenen? Het is een belangrijke zaak om een en ander goed uit te zoeken, omdat de aflossing en rente vaak de hoogste maandlasten zullen zijn. Vergelijk diverse aanbieders met elkaar en kijk dan niet alleen naar de hoogte van het bedrag van rente en aflossing, maar zeker ook naar de voorwaarden, die de hypotheekaanbieder stelt. Als je weet wat je kunt lenen, kun je gerichter een huis zoeken. Het heeft namelijk geen enkele zin om een huis van zes ton te bezichtigen als je drie ton maximaal kunt lenen.

De goedkoopste hypotheken

Tijdens jouw zoektocht naar de beste hypotheek moet jij jezelf enkele vragen stellen:

  • Hoeveel wil en kan ik voor een huis elke maand aan rente en aflossing betalen?
  • Kan ik mijn hypothecaire lasten nog betalen als er uitbreiding komt in mijn gezin?
  • Kan ik mijn hypothecaire lasten nog betalen als ik mijn baan verlies?
Best wel moeilijke vragen en meestal niet zo snel te beantwoorden. De ene zal er alles voor over hebben een bepaald type huis te kopen, een ander wil graag geld overhouden om te reizen bijvoorbeeld. Een huis met de daarbij horende hypotheek is een persoonlijke afweging. Je moet er goed over nadenken en iemand met je mee laten kijken naar jouw situatie en naar de goedkoopste hypotheken specifiek voor jou.

Oversluiten hypotheken

Het oversluiten van hypotheken is vaak in het nieuws. Oversluiten betekent dat jij je huidige hypothecaire lening tegen een lagere rente krijgt. Dat klinkt goed! Toch is het belangrijk dat je hierover goed nadenkt en dat je de bank bijvoorbeeld een rekensom laat maken. Zij kan precies vertellen wat de consequenties zijn als jij je huidige lening met een hoge rente aflost en oversluit tegen een lagere rente. Er komen in elk geval kosten bij en je betaalt meestal boeterente. Is het dan nog steeds aantrekkelijk? Een financieel expert rekent het eenvoudig voor je uit.

Meer informatie?

Wilt u zich goed voorbereiden op een hypotheekgesprek, kijk dan ook eens op een onafhankelijke website, zoals deze.

hypotheek

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com