background-image

Exposities in Nederlandse musea

Belangrijk weetje vooraf!
Veel musea kun je bezichtigen door vooraf een afspraak te maken. Je begrijpt dat dit alles heeft te maken met het Coronavirus dat Nederland helaas nog steeds stevig in zijn greep heeft. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om een museum te bezoeken. Juist nu is een uitstapje naar een museum met diverse exposities een welkome en interessante afleiding als je de juiste maatregelen neemt. Elk museum doet dat zelf ook.

Exposities in musea

Ze horen er helemaal bij: exposities in de diverse musea door heel Nederland. Een tentoonstelling tijdens een museumbezoek kan leuk, interessant en zelfs leerzaam zijn. Je kiest een museum en bekijkt welke wat er in een bepaalde periode te zien is. Benieuwd of nieuwsgierig geworden, maak dan een afspraak voor een tijdsslot voor je bezoek. Je hoeft er niet veel tijd aan te besteden om een expositie te vinden die jij de moeite waard vindt. Je krijgt op de site expositiewijzer.nl namelijk een overzicht van veel van de exposities per provincie voorgeschoteld. Hoe praktisch is dat?

Eigen exposities aanmelden

Als museum is het mogelijk een expositie toe te voegen aan de website. Ga daarvoor naar de eerder genoemde website en jouw aanvulling is gedurende de looptijd van de expositie zichtbaar. Het is heel belangrijk dat de begin- en einddatum ervan worden vermeld om toegevoegd te worden. Heb je vragen stuur een mail en er wordt contact met je opgenomen.

Toegevoegde waarde expositie in museum

Een expositie in een museum is van toegevoegde waarde. Je zult dit beamen als je een regelmatige museumbezoeker bent. Je zult veel meer tijd nodig hebben om zowel het museum als de expositie te bekijken. Door het aanbod te bekijken op de site kun je beter bepalen naar welke expositie jouw voorkeur gaat. Wordt het een leuk, interessant of leerzaam uitstapje naar het museum? Blijf je dichtbij huis (in je eigen provincie) of reis je wat verder? Erg praktisch om bovengenoemde website erbij te pakken.

monalisa

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com