background-image

Bewust van energieprijs

Naast de lasten van huur of rente en aflossing zijn de energiekosten per maand vaak een groot deel van de maandelijkse lasten. Om die reden is het belangrijk de energieprijs in de gaten te houden. Bij welke leverancier is deze prijs lager? Even moeite doen en daardoor veel geld verdienen, elke maand opnieuw. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden, zoals de looptijd van het nieuwe contract en de eventuele boete als je elders je contract vervroegd opzegt. Energiebedrijven zijn continu bezig klanten voor zich te winnen, sommige bedrijven willen zelfs de boete voor je betalen. Laat alles op papier (in de mail) zetten en lees alles op je gemak door, voordat je overstapt.

Variabele energieprijs

Heb je op dit moment een contract bij een energieleverancier met een variabele energieprijs? Op het moment dat de prijzen laag zijn en zelfs zakken, heb je geen probleem en zit je goed. Wanneer de prijzen echter fors stijgen dan stijg jij mee. Kun jij die stijging betalen of wil je liever enkele jaren de zekerheid van vaste lasten voor energie? Het is een persoonlijke afweging welk keuze je maakt en welk risico je kunt of wilt nemen.

Vaste energieprijs

Met een vaste energieprijs voor een aantal jaren weet jij wat je elke maand kwijt bent aan gas en elektriciteit. Het nadeel ervan is dat bij het lager worden van de stroom- of gasprijs, jij het hogere tarief blijft betalen. Het voordeel is dat je niet meer gaat betalen bij een stijging van deze producten. Hoe is jouw financiële situatie en durf jij wellicht het risico van een variabele energieprijs te nemen of blijf je liever bij het oude, bij een vaste energieprijs. Het is en blijft een persoonlijke afweging waarvoor je gaat kiezen

Onafhankelijke informatie?

Kijk eens op deze website als u meer informatie wilt over energieprijs berekenen. Deze website is geheel onafhankelijk en heeft een banden met energieleveranciers.

energieprijs

© 2023 deBesteGids.nl - Gebruikte foto's: Pixabay.com